Судалгаа: Үхэр, хонины мах идэх нь хавдар тусах эрсдэлийг бууруулдаг
08 сарын 26, 2025
ХУВААЛЦАХ
- Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism сэтгүүлд нийтлэгдсэн уг судалгаанд 19-өөс дээш насны 16 мянга орчим хүний мэдээлэлд дүн шинжилгээ хийсэн байна.
- Эрдэмтдийн гаргасан дүгнэлтээр, амьтны гаралтай уургийн хэрэглээ өндөр байсан ч нас баралтын эрсдэл нэмэгдэхгүй байв.
- Харин амьтны гаралтай уураг багахан боловч хавдрын эрсдэлийг бууруулах боломжтой гэсэн үр дүн илүү онцлог байв.

Амьтны гаралтай уургийн хэрэглээ хавдраас шалтгаалсан нас баралтыг бууруулах боломжтой хэмээн шинэ судалгаанд дурджээ.

ХАНДАЛТ ИХТЭЙ МЭДЭЭ
Доош гүйлгэж үргэлжлүүлнэ үү